۷ بازی جذاب برای آموزش جدول ضرب با بازی+ نحوه انجام بازی
ضرب، یکی از مفاهیم دشوار ریاضی برای دانشآموزان است. برای یادگیری جدول ضرب، تمرین و تکرار دائمی ضرورت دارد و ممکن است این کار، برای کودک خستهکننده باشد. تحقیقات نشان میدهد که استفاده از روشهای مختلف آموزشی، از جمله آموزش جدول ضرب با بازی، میتواند مهارت دانشآموزان در ضرب و دیگر مهارتهای ریاضی را بهبود […]
توضیحات
ضرب، یکی از مفاهیم دشوار ریاضی برای دانشآموزان است. برای یادگیری جدول ضرب، تمرین و تکرار دائمی ضرورت دارد و ممکن است این کار، برای کودک خستهکننده باشد. تحقیقات نشان میدهد که استفاده از روشهای مختلف آموزشی، از جمله آموزش جدول ضرب با بازی، میتواند مهارت دانشآموزان در ضرب و دیگر مهارتهای ریاضی را بهبود دهد. استفاده از بازیهای آموزشی، برای یادگیری جدول ضرب کلاس سوم روش عالی بهشمار میرود و به دانشآموزان کمک میکند که ضرب را با سرعت و بهراحتی یاد بگیرند.
اهمیت آموزش و تسلط به جدول ضرب
یادگیری جدول ضرب کلاس سوم، علاوهبر اینکه یکی از مفاهیم اساسی ریاضیات پایه سوم است، نقشی اساسی در درک و یادگیری سایر مفاهیم ریاضی در مراحل بعدی ایفا میکند. لذا، آموزش آن با بازی، این پروسه را برای کودکان سادهتر میسازد. علاوهبر این، یادگیری جدول ضرب میتواند در بهبود مهارت حل مسئله و تفکر انتزاعی بسیار موثر باشد. آموزش جدول ضرب کلاس سوم با بازی و یادگیری صحیح جدول ضرب با استفاده از روشهای صحیح، از مشکلاتی مانند اضطراب و ناخوشایند بودن ریاضی برای کودک در سالهای آینده جلوگیری میکند.
بهترین روش آموزش جدول ضرب به کودکان، این است که ابتدا آنها را با مفهوم ضرب آشنا سازید و سپس با استفاده از ارتباطدادن عمل جمع به ضرب، این مفهوم را تدریس کنید. آگاهی از بهترین بازی برای یادگیری جدول ضرب کلاس سوم، موجب افزایش انگیزه دانشآموز خواهد شد. این امر، موجب شکوفایی استعداد و ایجاد شوق برای یادگیری ضرب در نوآموز میشود.
معرفی ۷ بازی برای قورت دادن جدول ضرب
اخیرا، آموزش جدول ضرب کلاس سوم با بازی بسیار متداول است؛ چرا که به کودک کمک میکند جدول ضرب را در ذهن خود برای همیشه ثبت و ضبط کند. برای بسیاری از والدین و کودکان، آموزش ریاضی کاری چالشزا و دشوار است. بنابراین، والدین بهدنبال راهی برای آموزش سریع جدول ضرب به کودکان هستند. در سالهای اخیر، این موضوع محبوبیت زیادی پیدا کرده است. بههمین علت، متخصصان سعی کردهاند با طراحی بازیهای مختلف، یادگیری ریاضی و مهارت جدول ضرب را برای کودکان به تجربهای شیرین تبدیل کنند.
تدریس ضرب با بازیهای مشارکتی
شاید بهترین بازی برای یادگیری جدول ضرب کلاس سوم، شیوه تدریس بهصورت مشارکتی باشد. بازی مشارکتی، راهی عالی برای مرور مطالب در کلاس است که در آن همه با یکدیگر همکاری میکنند تا به پاسخ صحیح ضرب برسند. برای آموزش جدول ضرب با این روش، به وسایلی مانند وایتبورد یا پروژکتور نیاز دارید. سپس، باید چندین سوال ضرب (ضربهای دو یا چندرقمی) را طراحی کنید.
برای شروع آموزش جدول ضرب کلاس سوم با بازی، باید یکی از سوالات را باز کنید و آن را با صدای بلند بخوانید و از تمام دانشآموزان کلاس بخواهید که به سوال شما پاسخ دهند. درصورت نیاز، آنها را تشویق کنید تا به شرح روشی که برای رسیدن به پاسخ استفاده کردند، بپردازند.
سپس، همه دانشآموزان باید در مورد پاسخ نهایی توافق کند و درصورت وجود پاسخهای متفاوت، باید دانشآموزان توضیح دهند که چرا جوابشان از بقیه متفاوت بوده است. درنهایت، پاسخ صحیح را روی تخته بنویسید و هر سوال را چندین بار تکرار و تمرین کنید. همچنین، میتوانید برای ایجاد رقابت بیشتر، با تقسیمبندی کلاس به دو تیم، اجازه دهید اعضای هر گروه برای کسب بیشترین امتیاز با تیمهای دیگر رقابت کنند. درصورتیکه یک تیم به یک سوال اشتباه پاسخ دهد، امتیاز بازی به تیم حریف داده میشود.
آموزش جدول ضرب با بازی درست یا غلط
یکی دیگر از روشهای آموزش جدول ضرب با بازی، بازی درست یا غلط در کلاس است. این بازی جدول ضرب، بسیار آسان و جذاب خواهد بود؛ زیرا شانس دانشآموزان برای حدسزدن پاسخ صحیح 50 درصد است. شاید همین امر، موجب افزایش ارائه پاسخ صحیح و تقویت انگیزه دانشآموزان شود. میتوانید این بازی را در زمانهای آزاد کلاس انجام دهید. برای انجام این بازی، به کارتهای دوروی صحیح و غلط نیاز دارید.
برای انجام بازی، بهصورت زیر عمل کنید. افراد کلاس را به چند تیم تقسیمبندی کنید و به هر تیم یک کارت (صحیح یا غلط) بدهید. یک ضرب را روی تخته بنویسید و به تیمها یک دقیقه فرصت دهید تا در مورد پاسخ آن بحث کنند. وقتی زمان تمام شد، هر تیم باید صحیح یا غلطبودن حاصلضرب را با کارت خود نشان دهد.
تیمی که صحیح یا غلطبودن حاصلضرب را بهدرستی تشخیص داده باشد، امتیاز میگیرد. تیمی برنده بازی میشود که بیشترین امتیاز را پس از ۱۰ سوال (هر تعداد سوالی که میخواهید) بهدست آورده باشد. شما میتوانید این بازی را برای تمرین جمع و تفریق نیز انجام دهید.
آموزش جدول ضرب با شعر و موسیقی
روشهای مختلفی برای آموزش جدول ضرب با بازی، وجود دارد که بسیار رایج و موثر هستند. یکی از این روشها، استفاده از شعر و آهنگ خاص هنگام تکرار ضرب اعداد و جواب آنها است. این روش، به کودکان کمک میکند که حاصلضرب را بهیاد بسپارند؛ زیرا معمولا بهخاطرسپردن و یادآوری آهنگ آسانتر از حفظ کردن اعداد است.
مغز نیز قادر است مفاهیم پیچیده را با استفاده از موسیقی یاد بگیرد. این روش، میتواند برای کودکان جذاب باشد و شوق بیشتری برای یادگیری ایجاد کند. شما میتوانید با جستجوی ساده در اینترنت، کلیپها و فایلهای صوتی متنوعی برای آموزش جدول ضرب کلاس سوم با بازی پیدا کنید.
آموزش جدول ضرب با بازی چرتکه
استفاده از چرتکه برای آموزش مفاهیم ریاضی به کودکان، علیرغم قدمت بالای آن هنوز هم کاربردهای فراوانی دارد. آموزش جدول ضرب، با استفاده از چرتکههای با طرحها و رنگهای جذاب، کودکان را سرگرم میکند. کودک، ضمن این بازی جدول ضرب جذاب، میتواند مفاهیم مختلف ریاضی را بهصورت ریشهای بیاموزد.
علاوهبر این، کار با چرتکه میتواند باعث تقویت همزمان نیمکرههای راست و چپ مغز شود. البته ممکن است استفاده از این روش با معایبی همراه باشد و دیدگاههای مخالف نیز در این رابطه وجود داشته باشد که هر یک از آنها دلایل خاص خود را دارند. بنابراین، پیش از استفاده از روش چرتکه، نظر معلم فرزندتان را جویا شوید. این روش، دارای پیچیدگیهای خاصی است و درصورت تایید معلم، استفاده از آن برای آموزش جدول ضرب با بازی توصیه میشود.
آموزش جدول ضرب با بازی پرتاب توپ
با استفاده از یک توپ، میتوانید آموزش ضرب را به یک بازی جذاب برای دانشآموزان تبدیل کنید. این بازی جدول ضرب سوم دبستان، بسیار ساده و درعینحال، جالب است و میتواند به دانشآموزان در یادگیری ضرب اعداد چندرقمی کمک کند. برای انجام این بازی، به یک توپ بادی بزرگ و یک ماژیک نیاز دارید.
سوالات مختلف ضرب را با ماژیک روی توپ بادی بنویسید. سپس به فضای باز بروید و از دانشآموزان بخواهید که بهصورت یک دایره بزرگ کنار هم بایستند. سپس توپ را به اولین دانشآموز بدهید و از او بخواهید که سوالی که به انگشت اشاره دست راست او نزدیکتر است را بخواند. پسازآن، کل کلاس جواب را با هم میگویند و توپ به نفر بعدی منتقل میشود. آموزش جدول ضرب با توپ یک بازی جدول ضرب سوم دبستان جذاب برای دانشآموزان است که بسیار سرگرمکننده و آموزنده است.
آموزش جدول ضرب با کمک اپلیکیشن و بازیهای آنلاین
برای آموزش جدول ضرب، میتوانید از اپلیکیشنها و بازیهای آنلاین استفاده کنید. این روزها، باتوجهبه پیشرفت فناوری، بسیاری از اپلیکیشنها و وبسایتها وجود دارند که بهصورت تعاملی و جذاب، جدول ضرب را به کودکان آموزش میدهند. این اپلیکیشنها و بازیهای آنلاین، معمولا شامل تمرینهای تعاملی، پازلها، مسابقات و فعالیتهای بازیسازی هستند در تمرین و آموزش جدول ضرب به کودکان با لذت و تفریح، به آنها کمک میکنند.
از جمله بازیها و اپلیکیشنهای مناسب برای آموزش جدول ضرب با بازی، میتوان به Times Tables Rock Stars، Prodigy Math Game، Kahoot اشاره کرد که به تقویت مهارت ریاضی دانش آموزان کمک میکند. بهدلیل علاقه کودکان به انجام بازیهای الکترونیکی، این شیوه میتواند بسیار موثر واقع شود. معمولا این بازیها، بهگونهای طراحی میشوند که با مکانیزم پاداشدهی کودک را درگیر و علاقهمند به ادامه بازی میکنند.
آموزش ضرب با فلش کارت
بسیاری از معلمان، این روش را بهعنوان بهترین بازی برای یادگیری جدول ضرب میشناسند. آموزش زبان یا ریاضی یا هر مهارت دیگری با استفاده از فلشکارت، میتواند بسیار کاربردی و آموزنده باشد و به ثبت جدول ضرب در ذهن کودک کمک کند. برای تقویت مهارت ضرب در دانشآموزان، میتوانید از فلشکارتهای آموزشی جدول ضرب بهصورت گروهی در کلاس استفاده کنید.
این روش، باعث میشود دانشآموزان همچنان که از بازی جدول ضرب سوم دبستان لذت میبرند، جدول ضرب را نیز تمرین کنند. برای انجام این بازی، به فلشکارتهای آموزشی جدول ضرب نیاز دارید. درصورتیکه فلشکارتهای آموزشی آماده ندارید، میتوانید ضربهای مختلف را روی تکههای کوچک کاغذ بنویسید و به دانشآموزان بدهید.
برای انجام این بازی، کلاس را به گروههای کوچک تقسیم کنید و به هر گروه تعدادی سوال ضرب و برگه پاسخ بدهید. هر گروه، باید پاسخ هر یک از سوالها را با برگههای پاسخ خود مطابقت دهد و آنها را در کنار هم بچیند. در پایان، گروهی که بیشترین پاسخ صحیح را داده باشد، برنده بازی خواهد بود. بهعلاوه، هر دانشآموز میتواند بهصورت انفرادی از فلشکارتها برای آموزش جدول ضرب با بازی استفاده کند.
نکاتی که در یادگیری جدول ضرب با بازی باید به آنها توجه کنید
برای آموزش جدول ضرب با بازی، باید معلمین و والدین به چند نکته اساسی توجه داشته باشند تا کودک به ادامه یادگیری علاقهمند بماند. توجه به نکات زیر در آموزش ضرب کلاس سوم با بازی برای جلوگیری از دلزدگی، بیانگیزگی و اضطراب کودکان اهمیت دارد:
- صبور باشید و به کودک فرصت دهید که براساس تواناییهای خود پیش برود. به دستاوردهای کوچک او توجه کنید.
- اجبار به یادگیری منجربه بیانگیزگی میشود. بنابراین، تحت فشار قرار دادن کودک برای یادگیری جدول ضرب صحیح نیست.
- از مفاهیم ساده شروع کنید و مطمئن شوید که کودک قبل از یادگیری جدول ضرب، مفهوم اعداد، جمع و ضرب را بهخوبی درک کرده است.
- ابتدا، کودک را با ضربهای تکجوابی با الگوی ساده مثل ضرب در صفر، یک و ده آشنا کنید.
- سپس، ضرب اعداد ساده و تک رقمی را به کودک آموزش دهید و پس از حفظ کردن آنها، آموزش ضرب دورقمی را شروع کنید.
- از سرزنش و مقایسه کودک خودداری کنید. زیرا این روشها نهتنها انگیزه کودک را افزایش نمیدهند؛ بلکه او را از ریاضی متنفر میکنند.
- آموزش جدول ضرب با بازی را حین فعالیتهای مختلف روزانه انجام دهید.
- از مشوقها، برای افزایش انگیزه کودک به ادامه یادگیری غافل نشوید.
جمعبندی
درس ریاضی، یکی از دروسی است که یادگیری آن به دلیل مفهومیبودن میتواند برای کودکان چالشبرانگیز و دشوار باشد. از طرفی، آموزش ریاضی به دانش آموزان بهدلیل کاربردیبودن آن در مقاطع آینده امری ضروری است. آموزش جدول ضرب با بازی، میتواند به دانشآموزان کمک کند که مفاهیم را در قالبی سرگرمکننده و جذاب فرابگیرند. مطالعات نشان میدهند که استفاده از روشهای بصری مبتنی بر بازیهای خلاقانه میتوانند به افزایش قدرت درک دانشآموزان کمک کنند. سعی کنید با استفاده از این ایدهها، دانش آموزان را هیجانزده کنید و با آموزش ضرب کلاس سوم با بازی آن را برای دانش آموزان شیرین کنید.