معرفی ۱۰ تا از بهترین بازی های گروهی دبستانی+ توضیح کامل بازی

معرفی ۱۰ تا از بهترین بازی های گروهی دبستانی+ توضیح کامل بازی

زمان مورد نیاز برای مطالعه ۱ دقیقه

بازی ‌های گروهی دبستانی، دریچه‌ای به دنیای پرشور و هیجان‌انگیز کودکان می‌گشایند. جایی که نه‌تنها لحظات شاد و خاطره‌انگیزی برایشان رقم می‌زنند؛ بلکه، فرصتی بی‌نظیر برای یادگیری و رشد مهارت‌های مختلف در آن‌ها فراهم می‌کنند. با گنجاندن این بازی‌ها در برنامه روزانه کودکان، نه‌تنها شاهد شور و اشتیاق و تحرک بیشتر آن‌ها خواهید بود؛ بلکه، […]

دسته بندی : مقالات
تاریخ انتشار : 24 / 03 / 1403

توضیحات

بازی ‌های گروهی دبستانی، دریچه‌ای به دنیای پرشور و هیجان‌انگیز کودکان می‌گشایند. جایی که نه‌تنها لحظات شاد و خاطره‌انگیزی برایشان رقم می‌زنند؛ بلکه، فرصتی بی‌نظیر برای یادگیری و رشد مهارت‌های مختلف در آن‌ها فراهم می‌کنند. با گنجاندن این بازی‌ها در برنامه روزانه کودکان، نه‌تنها شاهد شور و اشتیاق و تحرک بیشتر آن‌ها خواهید بود؛ بلکه، به پرورش مهارت‌های مهمی همچون ارتباطات، همکاری و حل مسئله در کودکان کمک خواهید کرد.

فواید انجام بازی ‌های گروهی کودکان دبستانی

بازی ‌های گروهی دبستانی1

بازی ‌های گروهی دبستانی، می‌توانند یادگیری را به یک تجربه سرگرم‌کننده و لذت‌بخش تبدیل سازند. با فراهم‌کردن فرصت‌هایی برای بازی گروهی در مدرسه و خانه، می‌توانید به دانش‌آموزان ابتدایی کمک کنید تا مهارت‌های مهم زندگی را بیاموزند و از دوران تحصیل خود لذت بیشتری ببرند.

توسعه مهارت‌های اجتماعی

بازی ‌های گروهی کودکان دبستانی، فرصتی عالی برای دانش‌آموزان فراهم می‌کنند تا مهارت‌های اجتماعی مهمی مانند برقراری ارتباط، گوش دادن به دیگران، کار تیمی و حل تعارض را بیاموزند. در حین بازی، کودکان یاد می‌گیرند که چگونه با یکدیگر تعامل داشته باشند؛ نوبت را رعایت کنند و به احساسات دیگران احترام بگذارند.

تقویت مهارت‌های حل مسئله

بسیاری از بازی‌های گروهی، چالش‌برانگیز هستند و به تفکر و همکاری برای رسیدن به هدف مشترک نیاز دارند. این امر، به دانش‌آموزان یاری می‌رساند تا مهارت‌های حل مسئله خود را تقویت کنند؛ راه‌حل‌های خلاقانه یاد بگیرند و با موانع کنار بیایند.

افزایش تمرکز و توجه

بازی‌ های گروهی کودکان دبستانی، اغلب نیازمند تمرکز و توجه بر قوانین بازی، استراتژی هم‌تیمی‌ها و حرکات حریفان است. این امر، به دانش آموزان کمک می‌کند تا با تمرکز بر کار در حال انجام، حواس‌پرتی‌های اطراف را نادیده بگیرند.

بهبود مهارت‌های حرکتی

بسیاری از بازی ‌های گروهی دبستانی، شامل فعالیت‌های بدنی مانند دویدن، پریدن، پرتاب‌کردن و گرفتن توپ می‌شوند. این فعالیت‌ها، به دانش آموزان کمک می‌کند تا به تقویت هماهنگی حرکتی و مهارت‌های فیزیکی خود بپردازند.

معرفی ۱۰ تا از بهترین بازی ‌های گروهی دبستانی

بازی ‌های گروهی دبستانی2

دوران ابتدایی، سرشار از شور و نشاط و میل به بازی و سرگرمی است. در این میان، بازی‌ها نقشی اساسی در رشد و شکوفایی مهارت‌های مختلف دانش‌آموزان ایفا می‌کنند. این بازی‌ها، نه‌تنها اوقات فراغت کودکان را پر می‌کنند؛ بلکه، فرصتی عالی برای یادگیری و تمرین مهارت‌های اجتماعی، حل مسئله، تمرکز و … به آن‌ها می‌دهند. بهترین دبستان دخترانه منطقه 6، 10 تا از بهترین بازی ‌های گروهی کودکان دبستانی را برای شما آماده کرده است.

کی از همه سریع تره

تعداد بازیکن:۱۰ تا ۲۰ نفر

وسایل مورد نیاز: اشیا مختلف مانند توپ، حوله، عروسک و …

  • بچه‌ها را به دو تیم با تعداد مساوی تقسیم کنید و آن‌ها را روبروی هم در دو خط قرار دهید. بین دو خط باید فضای کافی برای بازی وجود داشته باشد.
  • به هر بازیکن یک شماره اختصاص دهید و بازیکنان با شماره‌های مشابه روبه‌روی هم بایستند.
  • یک جسم (حوله، مداد، توپ، کفش یا اسباب‌بازی) را در وسط دو تیم قرار دهید و یک شماره به‌طور تصادفی فریاد بزنید.
  • دو بازیکنی که آن شماره را دارند باید برای برداشتن جسم و رساندن آن به تیم خود با هم رقابت کنند. هرکس زودتر این کار را انجام دهد، یک امتیاز برای تیمش به‌دست می‌آورد. در پایان، تیمی که امتیاز بیشتری کسب کرده باشد، برنده است.

بازی حدس کلمات ممنوعه

تعداد بازیکن: ۱۰ تا ۱۲ نفر

وسایل مورد نیاز: زمان‌سنج و لیستی از موضوعات

  • بچه‌ها را به تیم‌های سه یا چهارنفره با تعداد مساوی تقسیم کنید و از آن‌ها بخواهید جداگانه روبه‌روی شما بنشینند.
  • به آن‌ها کلمات ممنوعه یا کلمات پرکننده‌ای که هنگام صحبت استفاده می‌کنیم؛ مانند مثل، خب و … بدهید. این کلمات باید توسط هر دو تیم اجتناب شوند.
  • لیستی از موضوعات ساده برای صحبت‌کردن در اختیارشان قرار دهید؛ مانند رنگ موردعلاقه من، ورزش موردعلاقه من و …
  • از تیم‌ها بخواهید یک نفر را برای صحبت در مورد یکی از موضوعات ارائه شده به مدت یک دقیقه بدون استفاده از کلمات ممنوعه انتخاب کنند.
  • اگر کودکی این دور را با موفقیت به پایان برساند، به دور بعدی می‌رود و تیمی که کمترین تعداد کلمات ممنوعه را استفاده کرده باشد، برنده می‌شود.

بازی ‌های گروهی دبستانی3

بازی سبد میوه

این بازی نیز، از بازی های گروهی دبستانی محسوب می‌شود که مراحل آن به‌شرح زیر است:

تعداد بازیکن: ۱۲ تا ۱۶ نفر

وسایل مورد نیاز: کاغذ، خودکار، چسب دو طرفه

  • بچه‌ها را به چهار گروه مساوی تقسیم کنید و از آن‌ها بخواهید یک دسته‌بندی (رنگ‌ها، میوه‌ها، حیوانات و …) را انتخاب کنند.
  • به هر دانش‌آموز یک برگه کاغذ بدهید و از آن‌ها بخواهید موردی که به آن علاقه دارد را از دسته انتخابی خود بنویسند. هر تیم، باید اطمینان حاصل کند که همه یک کلمه منحصربه‌فرد روی برگه کاغذ خود دارند.
  • حالا همه گروه‌ها را با هم مخلوط کنید و یک دایره تشکیل دهید. هر کودک، باید روی برگه کاغذ خود بایستد.
  • یک کودک، در وسط دایره (بدون برگه زیر پایش) می‌ایستد و نام دسته‌بندی یک گروه را اعلام می‌کند. همه اعضای این گروه، اکنون باید بدوند و جای خود را با یکدیگر عوض کنند؛ درحالی‌که، کودک وسط نیز به تصاحب جای خالی می‌پردازد.

معماران شگفت‌انگیز

تعداد بازیکن: ۶ تا ۱۲ نفر

وسایل مورد نیاز: چسب، نوارچسب، روزنامه، گیره کاغذ و سایر مواد هنری و صنایع‌دستی به‌دلخواه

  • بچه‌ها را به گروه‌های مساوی تقسیم کنید و به آن‌ها مواد مشابهی بدهید.
  • به آن‌ها دستور دهید تا چیزی را که برایشان مفید است بسازند (مانند قاب عکس، جاقلمی، وزنه کاغذ، پل روزنامه و …) و قوانین را تعیین کنند.
  • به تعیین یک محدودیت زمانی بپردازید و سریع‌ترین تیم را به‌عنوان برنده معرفی کنید.

تئاتر پنج‌دقیقه‌ای

تعداد بازیکن: ۱۲ تا ۱۵ نفر

وسایل مورد نیاز: لوازم تئاتر

  • پس از تقسیم بچه‌ها به گروه‌های سه‌نفره، به آن‌ها 15 دقیقه فرصت دهید تا به آماده‌سازی یک نمایش کوتاه 3 تا 5 دقیقه‌ای بپردازند.
  • درحالی‌که آن‌ها اجرا می‌کنند، تیم‌های دیگر می‌توانند با لوازم صحنه به کمک بپردازند.
  • بهترین اجرا برنده بازی می‌شود.

باب روباه مکار

تعداد بازیکن: 10 تا 15 نفر

وسایل مورد نیاز: یک شی کوچک و پنهان

  • از بچه‌ها بخواهید که به‌صورت دایره‌ای بنشینند و یک نفر را برای نشستن در وسط انتخاب کنید. این کودک، باب روباه مکار است.
  • بچه‌های داخل دایره حالا باید دست‌های خود را پشت سر خود بگذارند و جسم پنهان را بدون این‌که باب متوجه شود، به یکدیگر پاس بدهند.
  • اگر باب یک کودک را در حال پاس‌دادن جسم ببیند، آن کودک تبدیل به باب می‌شود؛ در وسط می‌نشیند و بازی ادامه می‌یابد.

بازی ‌های گروهی دبستانی4

والروس

تعداد بازیکن: ۱۰ تا ۱۲ نفر

وسایل مورد نیاز: صندلی و فضای کافی

  • یک نفر را به‌عنوان حدس‌زننده انتخاب کنید و او را از اتاق بیرون بفرستید. بقیه گروه در اتاق می‌نشینند و با هم روی فعالیتی مانند خوابیدن، غذاخوردن، دویدن، درس‌خواندن و … توافق می‌کنند.
  • بعد از انتخاب فعالیت، یک کلمه تصادفی را برای جایگزین‌کردن آن فعل برگزینید. این کلمه، می‌تواند هر چیزی باشد: گل، دلفین، سیب و …
  • حالا حدس‌زننده وارد اتاق می‌شود و باید با پرسیدن سوال از بقیه، فعالیت را حدس بزند. گروه، فعالیت را با کلمه تصادفی انتخاب شده است، جایگزین می‌کند و پاسخ می‌دهد.
  • برای مثال، اگر فعالیت انتخاب‌شده غذاخوردن و کلمه تصادفی دلفین باشد، پاسخ به سوال این کار را کجا انجام می‌دهید؟ این خواهد بود: من در مدرسه، خانه و گاهی اوقات بیرون، دلفین می‌خورم.

نگاه بالا، نگاه پایین

تعداد بازیکن: ۱۵ تا ۲۰ نفر

وسایل مورد نیاز: مقداری فضا

  • بچه‌ها، یک دایره تشکیل می‌دهند و بافاصله کمی از هم می‌ایستند.
  • گرداننده بازی می‌گوید: نگاه پایین، و همه به پایین می‌نگرند. وقتی گرداننده می‌گوید: نگاه بالا، همه بچه‌ها باید به یکی از بچه‌های دیگر نگاه کنند.
  • بچه‌هایی که به هم می‌نگرند، دایره را ترک می‌کنند و بازی ادامه می‌یابد تا زمانی که فقط 2-3 بازیکن باقی بمانند.

املای بدن

مناسب برای سنین: ۸ تا ۱۲ سال

وسایل مورد نیاز: کاغذ و خودکار

  • لیستی از کلمات چهارحرفی را روی کاغذ بنویسید.
  • بچه‌ها را به گروه‌های مساوی تقسیم کنید و کلمات را یکی‌یکی با صدای بلند بگویید.
  • تیم‌ها، باید هر کلمه را با استفاده از ژست بدن، انگشتان و حرکات هجی کنند. تیمی که بیشترین تعداد املای صحیح را به‌دست آورد، برنده بازی می‌شود.

تمام شد

تعداد بازیکن: ۱۰ تا ۱۶ نفر

وسایل مورد نیاز: توپ‌های نرم، فضا

  • بچه‌ها را به دو تیم مساوی تقسیم کنید و به هر تیم دو منطقه مساوی از فضا و تعداد مساوی توپ بدهید.
  • حالا تیم‌ها باید توپ‌ها را در منطقه تیم دیگر پرتاب کنند و به‌محض این‌که تمام توپ‌هایشان به آن طرف رفت فریاد بزنند تمام شد و بازی را ببرند.
  • اگر توپ‌های زیادی وجود دارد، می‌توانید با تنظیم یک تایمر، تیمی که کمترین توپ را در منطقه خود دارد، برنده اعلام کنید.

بازی ‌های گروهی دبستانی5

جمع‌بندی

بازی ‌های گروهی دبستانی، فواید بی‌شماری برای دانش‌آموزان دبستانی دارند. این بازی‌ها، نه‌تنها سرگرم‌کننده و لذت‌بخش هستند؛ بلکه، فرصتی عالی برای یادگیری مهارت‌های مختلف زندگی، تقویت روحیه همکاری و کار تیمی، و پرورش خلاقیت و نوآوری در کودکان به‌شمار می‌روند.

سوالات متداول

  1. چه نوع بازی‌های گروهی برای دانش آموزان دبستانی مناسب است؟

بازی‌های گروهی زیادی وجود دارد که برای دانش‌آموزان دبستانی مناسب است. مهم‌ترین نکته، این است که بازی انتخاب‌شده با سن و علایق کودکان همخوانی داشته باشد.

  1. چگونه می توانم بازی‌های گروهی را در برنامه روزانه دانش آموزان بگنجانم؟

بازی‌های گروهی را می‌توانید در زنگ‌های تفریح، در کلاس‌های تربیت‌بدنی، یا در فعالیت‌های فوق‌برنامه مدرسه بگنجانید. همچنین، می‌توانید در خانه و با اعضای خانواده به انجام این بازی‌ها بپردازید.

  1. آیا می‌توان قوانین بازی‌های گروهی را تغییر داد؟

بله؛ این امکان وجود دارد که باتوجه‌به سن و علایق کودکان، قوانین بازی‌ها را تغییر دهید یا بازی‌های جدیدی را به آن‌ها معرفی کنید. کمی خلاقیت می‌تواند بازی‌های گروهی را حتی سرگرم‌کننده‌تر و چالش‌برانگیزتر سازد.

مقالات مرتبط

مدت زمان استفاده از موبایل برای کودکان و نوجوانان

امروزه تلفن‌های همراه و تبلت‌ها جایگاهی ویژه در زندگی مردم دارند. این ابزارهای قدرتمند، در کنار مزایای بی‌شمار خود، چالش‌های جدیدی را نیز برای والدین ایجاد کرده‌اند. از همین رو، یکی از مهم‌ترین این چالش‌ها، تعیین مدت زمان استفاده از موبایل برای کودکان خواهد بود. مدت زمان استفاده از موبایل برای کودکان شاید برایتان سوال […]
26 / 08 / 1403

11 تا از بهترین بازی های هدفمند برای کودکان پیش دبستانی

در سال‌های اولیه کودکی، بازی نقش اساسی در شکل‌دهی به ذهن و دنیای کودکان دارد. بازی های هدفمند برای کودکان پیش دبستانی لحظاتی از شادی و خلاقیت را به ارمغان می‌آورند و فرصتی برای رشد مهارت‌های حیاتی شناختی، اجتماعی و عاطفی فراهم می‌کنند. بازی‌های آموزشی می‌توانند به کودکان کمک کنند تا با مفاهیم ابتدایی آشنا […]
20 / 08 / 1403

آموزش مهارت محور (SSBT) چیست؟ انواع تکالیف مهارت محور

این روزها داشتن دانش علمی دیگر به‌تنهایی برای موفقیت دانش‌آموزان کافی نیست؛ بلکه نیاز به مهارت‌های کاربردی و رفتاری به‌شدت احساس می‌شود. رویکرد آموزش مهارت‌محور یا SSBT در مدارس بر این اصل تاکید دارد که پرورش توانایی‌هایی مانند کار تیمی، ارتباط موثر، خلاقیت و حل مسئله، دانش‌آموزان را برای ورود به دنیای واقعی و مواجهه […]
16 / 08 / 1403